NUORET TOIVOVAT ENEMMÄN

RINGETTEKOULUSSA OPITAAN MONIA TAITOJA

Ringettekoulu on mukava liikunnallinen harrastus tytöille. Koulussa harjoitellaan runsaasti luistelemista ja monen osallistujan päämotiivi ringettekouluun osallistumiseen onkin luistelutaidon oppiminen – ringettekoulut ovatkin yleensä samalla myös erinomaisia luistelukouluja. Luistelutaidon lisäksi tytöillä on kuitenkin mahdollista oppia ringettekoulussa myös monia muita tärkeitä asioita.

Uudenlaisia taitoja opitaan usein kuin huomaamatta koulun lasta kiinnostavien leikkien sekä leikinomaisiksi suunniteltujen harjoitusten kautta. Samalla lapset saavat monipuolista liikuntaa.

Harjoitukset kannustavat lasta käyttämään mielikuvistustaan ja antavat lapselle mahdollisuuden kehittää ystävyyssuhteiden muodostamiseen tarvittavia taitoja. Moni lapsi tai nuori on löytänyt ringettekoulusta uusia ystäviä, joten ringettekoulu voi olla erinomainen harrastus myös ujolle lapselle.

RINGETTE KOULUJEN LIIKUNTATUNTIEN LAJINA

Koulujen liikuntatunneille ringette tuo mukavaa vaihtelua ja sen säännöt on helppo oppia, minkä vuoksi pelin idean ymmärtää usein jo ensimmäisillä pelikerroilla. Peli on omiaan saamaan kaikki pelaajat mukaan peliin ja täydellisen taklauskiellon vuoksi se on myös huomattavasti esimerkiksi jääkiekkoa turvallisempi laji. Monissa kouluissa ringette onkin jo otettu osaksi koulujen liikuntatunteja.

Vaikka ringette perinteisesti onkin naisten ja tyttöjen laji, voi sitä kouluissa toki pelata myös pojat, vaikka toisaalta onkin tärkeää, että tytöille tarjotaan koulun liikuntatunneilla myös ihan omaa joukkuelajia, joka voi osaltaan nostaa heidän itsetuntoaan jäällä pelattavien joukkuepelien saralla.

Toisaalta ringette on erinomainen laji myös sellaisille pojille, jotka eivät kuulu jääkiekkoseuraan eivätkä harjoittele jääkiekkoa aktiivisesti – ringette on laji, joka tarjoaa myös tällaisille pojille mahdollisuuden onnistumisen elämyksiin.

Alaluokkien liikuntatunneille ringette soveltuu myös sekajoukkueiden lajiksi ja koska ringetessä käytettävää rinkulaa on paljon helpompi hallita, kuljettaa ja suojata kuin palloa tai kiekkoa, soveltuu laji myös tietyille erityisryhmille.

RINGETTE OPETTAA YHTEISPELIN MERKITYSTÄ

Yhteispeliä tarvitaan monilla elämän osa-alueilla ja ringetessä nimenomaan yhteispelin ja jokaisen pelaajan osallistuminen ovat korostuneen tärkeässä asemassa – ringette on korostuneella tavalla nimenomaan joukkuelaji.

KOULUJEN ON MAHDOLLISTA SAADA APUA RINGETTEOPETUKSEEN

Koulujen on mahdollista saada ringetteopetuksen tueksi opas, johon on koottu perustietoa ringetestä sekä esimerkkiharjoitteita, joita voidaan soveltaa koululiikunnassa. Näin liikunnanopettajan on mahdollista saada hyviä vinkkejä vaikkei laji olisikaan hänelle ennestään tuttu.

Myös nimenomaan koululiikuntaan tarvittavia välineitä voi ostaa kaukalopalloon sekä ringetteen erikoistuneelta liitolta ja osa ringetteseuroista järjetää kouluissa maksuttomia lajin esittelytilaisuuksia, joissa oppilaat saavat kokeilla lajia ja joiden tavoitteena on tuoda ringette osaksi koulujen liikuntatunteja. Koulujen on mahdollista saada liitolta myös välinepakettilahjoituksia.